kerana masam manisnya manGGis, jadi B.L.O.G lah tentangnya =)

Saturday, 10 March 2012

Manusia vs CINTA


hurm. baikla actually mar tak ada ape nak coret untuk hari ni. cume nak share 1 qoute nie.

MANUSIA melahirkan CINTA

CINTA melahirkan MANUSIA

"tidakkah pelik jika ada pasangan hangat bercinta..... akan tetapi tidak terfikir untuk bersama selama-lamanya...." (hasrizal abdul jamil)

dan last sekali yang ni.....


comel tak?? geram je tengok baby ni..ha3.. mar nak baby macam ni la TETAPI dengan cara yang elok ikut syariat..(makna kata kena nikah la kan.. hik3x).. mar tanam azam nak bercinta sampai syurga. amin insyaAllah.. semoga dipermudahkan..

(p/s: mood nak kahwin awal.. ha3)

Thursday, 8 March 2012

Itu SEDARE kiter


pada suatu petang, si ibu membawa anaknya yang berusia 4 tahun bersiar2 menaiki kereta.

dalam perjalanan si ibu membunyikan hon.

anak: ibu2x.. kenape ibu bunyikan hon?? siapa orang tu??
ibu: itu SEDARE kiter. jadi kenalah hormat..

dalam meneruskan perjalanan mereka terserempak dengan seekor lembu yang ingin melintas jalan, lantas si ibu membunyikan hon..

anak: ibu2x.. itu pun SEDARE kiter juga ker??
ibu: ................... (-_-'')

(p/s): kalo mar jadi si ibu mar pun tak tau nak respon ape..ha3..

Saturday, 3 March 2012

Saya ada BURUNG

yeay! dapat juga on9. disebabkan 1 minggu yang sibuk sebab pindah umah. maka memang tak sempatlakan nak update bloggy marqis nie. tapi takpe nie dah dapat on9 balik nie syukur alhamdulillah. mar takde entry baru tapi just nak share something pasal burung. geli hati juga tapi penuh pengajaran. tapi nie bukan hasil nukilan sendiri just pinjam nak share kat blog nie. bunyinyer macam nie.

dahulu pada tahun 1979

anak: burung ape?

bapak: burung murai

anak: burung ape?

bapak: burung murai?

anak:burung ape?

bapak: burung murai

anak: burung ape?

PELEMPANGGGGG!!! (si anak kena tampar)

anak: huaaaa!! huaaa!! huaaa!! (sambil menangis)
bapak: esok kalau tuhan kasi betul-betul telinga kau tuli baru kau tahu! SUDAH!! jangan permainkan orang tua-tua.. TAK BAIK!!

...........................................................................................

sekarang pada tahun 2007

bapak: burung ape?

anak: burung murai

bapak: aa yer burung murai

anak: eh!! kenapa abah tak ulang-ulang tanya macam dalam iklan tuh? masih power juga telinga abah nie yer..

bapak: YER!! masa dulu kalau arwah datuk kamu panggil abah suruh pergi kedai ke ape, sekali panggil je abah dah menyahut. abah tak berani nak buat pura-pura pekak macam kamu selalu buat masa kecik-kecik. barangkali itu lah yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah nie Allah taala kasi clear sampai sekarang!

(p/s: moral of the story.. hurm..hurm..tettt...)