kerana masam manisnya manGGis, jadi B.L.O.G lah tentangnya =)

Saturday, 3 March 2012

Saya ada BURUNG

yeay! dapat juga on9. disebabkan 1 minggu yang sibuk sebab pindah umah. maka memang tak sempatlakan nak update bloggy marqis nie. tapi takpe nie dah dapat on9 balik nie syukur alhamdulillah. mar takde entry baru tapi just nak share something pasal burung. geli hati juga tapi penuh pengajaran. tapi nie bukan hasil nukilan sendiri just pinjam nak share kat blog nie. bunyinyer macam nie.

dahulu pada tahun 1979

anak: burung ape?

bapak: burung murai

anak: burung ape?

bapak: burung murai?

anak:burung ape?

bapak: burung murai

anak: burung ape?

PELEMPANGGGGG!!! (si anak kena tampar)

anak: huaaaa!! huaaa!! huaaa!! (sambil menangis)
bapak: esok kalau tuhan kasi betul-betul telinga kau tuli baru kau tahu! SUDAH!! jangan permainkan orang tua-tua.. TAK BAIK!!

...........................................................................................

sekarang pada tahun 2007

bapak: burung ape?

anak: burung murai

bapak: aa yer burung murai

anak: eh!! kenapa abah tak ulang-ulang tanya macam dalam iklan tuh? masih power juga telinga abah nie yer..

bapak: YER!! masa dulu kalau arwah datuk kamu panggil abah suruh pergi kedai ke ape, sekali panggil je abah dah menyahut. abah tak berani nak buat pura-pura pekak macam kamu selalu buat masa kecik-kecik. barangkali itu lah yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah nie Allah taala kasi clear sampai sekarang!

(p/s: moral of the story.. hurm..hurm..tettt...)



16 comments:

  1. tercheckmate beliau dek jawapan abah beliau hehe

    ReplyDelete
  2. alolooo, sy xde brung,..kcong ade la,.ehe

    ReplyDelete
  3. haha..moral nya jangan mempermainkan orang tua, dan jangan cuba2 pekak kan telinga.. :P

    ReplyDelete
  4. heheh lawak di pagi hari.thanks buat entry mcm nie.pagi2 fahz dah gelak :)

    ReplyDelete
  5. HAHA , btw , hargailah mereka:)

    ReplyDelete
  6. kekeke,,nak sangat ikut iklan lettuw.
    btw,hargailah mereka :)
    *tiru comment atas :p

    ReplyDelete
  7. ceh...ceh...ceh...
    nak tiru ayat di atas gak..
    hargailah mereka...hahaha

    Dah follow awk :)
    thanks singgah blog saya tuh :)

    Nilai murni:
    Dengar lah betul2 bila org cakap...

    ReplyDelete
  8. haha..
    kadang2 bukannya kita tak dengar.. dengar, tapi tak jelas tu yang duk ulang2 tu .. hehe

    ReplyDelete
  9. biasa la tu. .
    saje buat2 x dengar, nak b'manja dgn ayah kan?
    hehe

    ReplyDelete
  10. bnyk pengajaran tu..btw..jom join segmen reena..done follow u..=)

    ReplyDelete
  11. haha..macam 2 kisah nye yea...jalan sini dan follow yea

    ReplyDelete
  12. Alhamduliilah , telinga si bapak masih power :)

    ReplyDelete