kerana masam manisnya manGGis, jadi B.L.O.G lah tentangnya =)

Friday, 10 February 2012

B.L.O.G lah tentang nya

Dah done post pun siap edit lagi sket2 kat blog marqis nie. Mar bagitau hal nie pada qis. qis suke sangat. Happy mar dibuatnye. Yela manekan tidak kalo mar tak post even 1 qis tak kan mula post. Dia nak mar juga yang post dulu. Jadi nie mungkin post ke-2 mar tak pun ke-3 sebab qis dah janji nak post something.

Pastu mar tolong carikan corset kat internet untuk qis. just carikan info dealer sahaja ok. Hik3x. hurm mar nak main game tapi boring la. Nak main game yang update sket tak boleh main sebab lappy mar nie tak support gaming yang latest. Jadi cukupla dapat main game yang biasa2 je macam game si angry bird tuh.

OK. BAIK TAK TAU NAK TULIS APE LAGI!! ~~ =(


Mar pernah terbace says yang berbunyi, “even u do not know what to write about OR u don’t have story to be told then u should BLOG about it...”

Exactly true. Might be true sebab kalo tidak tak kan la dunia BLOG boleh bertahan hidup dalam jaringan maya nie (internetlah). Lagipun mase kita sekolah dulukan dari sekolah rendah sampai sekolah menengah kan kita sume belajar subject karangan and composition. Jadi takde sebab lah kalo kita cakap kita nie tak reti nak mengarang. 

Jika maka kita tulis ape sahaja yang kita cakap setiap hari pun lame2 akan menjadi berpatah2 ayat dan baris. Diam tak diam kita dah karang 1 karangan. Biar ayat simple dan ringkas tapi orang faham ape cerita yang nak disampaikan. Guna je bahasa mudah. Tak mau lah melankolik sangat sampai orang pun jadi fenin  lantas boring nak bace. Ngee (maaf sebab kadang2 mar pun camtuh juga).

Tengok ape yang qis post tuh, menarik bukan. Siap ada gambar lagi. Lucu juga gaya penulisan si qis nie. Tergelak juga mar membacanya. Mar yakin yang qis memang ada bakat dalam penulisan gaya kreatif cewah. Akhir kata esok hari mar dah nak kena balik kampus. Tak sabar bercampur takut dibuatnya. Manakan tidak, sem pembukaan ini lah sem last bagi tahun akhir mar. terima kasih ya Allah kerana memudahkan segala urusan kehidupan mar. semoga terus dipermudahkan hendaknya, amin insyaAllah =)

No comments:

Post a Comment