kerana masam manisnya manGGis, jadi B.L.O.G lah tentangnya =)

Monday, 6 February 2012

Terima Kasih MAR & HERBALIFE.. :)


Assalamualaikum…

Setelah seminggu lebih Qis ade blog ni..baru ni qis sempat nak update…Qis nk ucapkan terima kasih kat Mar sebab buatkan untuk Qis satu blog yg purplish n cute ni…seriously skrg Qis dah jatuh hati dgn warne purple…hihihi…Qis rase terharu jgk dan xpercaya yg Qis dah ade blog…lebih happy lg sebab blog ni bkn Qis punye sorg je tp juga untuk Mar…Boleh la Qis nk mencorat-coret kat ruangan ni..kan Mar?:)
Dah seminggu Qis minum herbalife…dan Qis dapat rase sedikit sebanyak perubahan dlm diri Qis walaupun baru permulaan…Masih byk lagi yg perlu Qis amalkan untuk dapatkan ape yg Qis impikan selama ni..Qis rasa happy sgt sebab seseorang yg begitu penting dlm hidup Qis menyokong dan selalu berikan Qis semangat untuk teruskan ape yg Qis dah mulakan ni…Terima kasih Mar…

Setiap hari Mar pasti xlupe utk Tanya Qis..’Qis dah minum shake dah hari ni?’ “banyak lagi x F1 dan F3?” Qis rasa yang diri Qis disayangi sebab Mar ambil berat pasal Qis… Qis rasa bahagia bila dengar suara Mar yang gembira dengan berita yang Qis dah hilang 2kg dalam masa 6hari Qis mengamalkan Herbalife…Terima Kasih herbalife… Okayy…sekarang ni Qis ade mission lagi 13kg sebelum bulan jun ni…hehehe…angan-angan besar betul…huhu..

Setiap hari Qis amalkan ambil herbalife dan mengurangkan pengambilan nasi. Pagi..Qis akan minum shake biasanya kalau hari kuliah QIs akan minum jam 7 pagi macam tu la…hehe..lepas tu kalau lapar Qis akan makan biskut Jacob (ni suggestion dari Mar..hehe) antara pukul 9 – 10 pagi..kalau x pun, kengkadang memandangkan rehat pukul 9.30 pagi, Qis ambil nasi tp dalam kuantiti yg sikit..(kengkadang xabes tau walaupun sikit)..lepas tu Qis xmkn la sampai petang…Minum air sebotol 1.5 liter (sebenarnya kalau ikutkan xsckup pun 2) asek rase nak pegi toilet je..rasenye toilet tu p[un dah jemu tengok muka Qis..yela mane tak nye asek Qis je yg masuk..hehehe…Mula-mulanya Qis rase susah sket nk sesuaikn diri minum herblife ni but then dah seminggu ni, Qis rase mcm dah jatuh cinta dgn herblife ni..nk tinggal pun sayang tau…. :) Lepas tu utk mlm, kengkadang Qis jamah la ape2x then minum shake balik…lepas tu Qis akn rase kenyang bsampai esok pagi…ajaib kan Herbalife ni??hihihi..

Dah seminggu ambil Herbalife ni, Qis rase susut sket kat bahagian bawah lengan ni..kengkawan pun ckp mcm tu…tp walaupun ade perubahan, Qis xbleh la leka…kene teruskan dengan lebih semangat lg ni sbb first effort yg Qis buat ni dah nampak mengeluarkn hasil…so, as Mar said, “Qis..Mar percaya Qis mesti boleh capai target yg Qis nak tu k? Mar sentiasa sokong Qis”…waaahhhh…so sweet n rasa tetibe cam semangat berkobar-kobar nih…..weee~~~.yelaa…sebab Mar yg ckp kan…hikhikhik

Ni la yg Qis minum setiap hari tu….mula-mula rase xsedap but then dah hari2x minum ni..rase sedap n lagi sedap kalau Qis minum dgn Jus buah faveret Qis…JUS HONEYDEW….~~~serius sedap sgt…nyum..nyum…

Haa...ni F1 utk shake yg Qis minum..tp utk permulaan ni Qis ambil perasa strawberry....sedapppp..hihihi..pastu Qis campur dengan ..
Yang ni pulak F3..soy protein...rase kenyang jee bile dah shake benda2x ni sume...pastu Qis minum la...kalau tambah dengan buah-buahan n ice yg diblend skali pun sdap....:)

Untuk membantu pembakaran lemak dgn cepat n naikkan metabolisme ,Qis minumla Tea Mix ni...serius xrase minum teh pun mcm kite slalu minum la...teh LIPTON ke teh BOH ke...Teh ni mcm kite minum air putih biase jee..tp dia punye ramuan tu boleh cepatkan kadar metabolisme badan...Hurrmmm..kene bersedia la sbb setiap setengah jam mesti nak gi toilet...hehehe...

Haa..ni lah dia Tea Mix yg Qis minum tuu...wee~~


Terima kasih Herbalife sebab dengan start now pack utk permulaan Qis minum ni...Qis dah rase sedikit perubahan...:)

Terima kasih Mar..Terima Kasih Herbalife..:)



InsyaAllah dengan usaha dan semangat yg ditunjukkan oleh Mar...Qis rase bersemangat sangat nk capai target Qis sampai bln jun ni...Qis rase beruntung sgt sebab ade Mar yg sentiasa menerima diri Qis seadanya dan menyokong ape yg Qis lakukan...Sesungguhnya hanya Allah sahaja yg mengetahui ape yg ada dalam hati Qis ni...Sekarang ni Qis dah ade rase keyakinan diri sket...hihihihi...:)

 Okayy..sampai sini dulu...nnt ade kelapangan masa Qis akan update lagi ye...k bye...Wassalam..:)

No comments:

Post a Comment